Safaritalon maastopyöräreitit

Safaritalon maastopyöräreitit Kalajoen Hiekkasärkkien monipuolisessa ja kauniissa ympäristössä!
Voit ladata reitit omalle laitteellesi myös GPX-tiedostoina.

Hiekkasärkkien talvireitistöt nyt myös avattuna kaudelle 2023-24!

Poukaman reitti

Poukaman reitti kulkee latupohjilla ja ulkoilureitillä monipuolisessa ympäristössä. Myötäpäivään kierrettäessä kiivetään aluksi Maisematien yli ja laskeudutaan Merisärkältä (Ravintola Stage) silloitetulle ulkoilureitille, josta avautuvat huikeat merinäköalat! Silloituksen päätyttyä siirrytään Keihäslahden pohjustetulle luontopolulle, joka johtaa Poukaman majalle ja Vihaslahden lintutornille. Sieltä jatketaan latupohjaa hiihtomajan suuntaan. Hiihtomaja ohitetaan länsipuolelta, ja mutkitellen noustaan Puojinsuon vallipolulle. Vallia pitkin ajellaan kohti Tapion Tupaa siirtyen välillä kevyen liikenteen väylälle, josta edelleen latupohjaa pitkin takaisin Safaritalolle.

Kartassa näkyvät kilometrit valkoisissa ympyröissä myötäsuuntaan ajettuna. Voit kuitenkin ajaa reitin ympäri kummin päin vain!

Poukaman reitti
Viitapakan reitti

Viitapakan reitti

Viitapakan reitti on suurimmaksi osaksi leveää latupohjaa, joka on päällystetty puuhakkeella. Mäkiä ei juurikaan ole lukuunottamatta itse Viitapakkaa, josta reitti on saanut nimensä, sekä nousua rannalta Merisärkälle. Metsäpolkuakin löytyy lyhyt pätkä alas Viitapakalta laskeuduttaessa. Kallanportilta eteenpäin reitti kulkee hiekkarannalla leirintäalueen ympäri. Hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden ajaa aidoilla särkillä, jotka ovat joka vuosi erilaiset ja hieman eri kohdissa! Leirintäalueen koillisnurkalta noustaan Merisärkälle, ja lasketellaan pyörätietä pitkin takaksin Safaritalolle.

Kartassa näkyvät kilometrit valkoisissa ympyröissä myötäsuuntaan ajettuna. Voit kuitenkin ajaa reitin ympäri kummin päin vain!

Viitapakan monitoimireitti

Hyvin huollettu monitoimiura Viitapakkojen laavulle ja tulentekopaikalle. Monitoimiura on tarkoitettu Fatbike-pyörille, kävelyyn ja hiihtoon. Myös koirat ovat sallittu tällä reitillä. Voit ajaa reitin ympäri kummin päin vain!

Vihaslahden monitoimireitti

Kunnossapidetty talvipyöräilyreitti, joka kiertää talvisen Hiekkasärkkien monipuolista maastoa ja käy Vihaslahden levähdyspaikalla, missä on tulentekopaikka ja luontokatos.

Monipuolinen retkeilyreitti Fatbike-pyörille ja muille ulkoilijoille. Reitti kiertää Hiekkasärkkien monipuolista maastoa kumpuilevista kangasmetsistä, Vihaslahden rantamaisemaan ja palatessa reitti kulkee Hiekkasärkkien dyyneillä. Talvipyöräilyreitti on ajettavissa myös osissa. Pisimmillään matkaa tulee n.15km mutta reitistä voi ajaa myös muutaman kilometrin etappeja. Perillä Vihaslahdessa on taukopaikka, josta löytyy luontokatos tulentekopaikalla, polttopuita ja ulkohuussit.

Valkiatvedet monitoimireitti

Talvipyöräilyreitti Valkiatvedet-laavulle Kalajoen kangasmetsässä. Hyvin huollettu monitoimiura tulentekopaikalle. Monitoimiura on tarkoitettu Fatbike-pyörille, kävelyyn ja hiihtoon.

Leppoisa talvipyöräilyreitti kauniille tulentekopaikalle Valkiatvedet-laavulle Kalajoen kangasmetsässä. Helppokulkuinen monitoimiura on parhaimmillaan leveärenkaisella Fatbike-pyörällä kuljettaessa. Monitoimiuraa voi kulkea myös jalan tai suksilla. Huomioithan muut uralla kulkijat lähestymistilanteissa.