KALAJOEN HIEKKASÄRKKIEN YTIMESSÄ!

Safaritalolta safarit ja retket jokaiseen vuoden aikaan!

Safaritalolta ohjatut safarit ja retket! Vaihtoehtoina kelkka-, mönkijä-, vesijetti ja fatbike safarit. Melonta-, lumikenkä-, liukulumikenkä-, vaellusretket.

Kelkkasafarit

Safaritalon moottorikelkkasafareilla pääset tutustumaan kelkkailun maailmaan Kalajoen talvisissa maisemissa! Safari sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneimmille kuskeille. Jokaisen safarin alussa suoritamme perusteellisen ajo-opastuksen.

mönkijäsafari

Mönkijäsafarit

Katsele Hiekkasärkkien maisemia mönkijän kyydistä! Tunnelmaan pääset viimeistään puettuasi ajopuvun ja kypärän.
Tunnin kestävistä safareista pidempiin safareihin evästauon kanssa.

Fatbikesafari

Laita kypärä päähän, hyppää läskipyörän selkään ja seuraa opasta halki Hiekkasärkkien dyynejä. Tunne tuuli kasvoillasi ja meren tuoksu nenässäsi.

Vesijetti safari

Lähde elämäsi meriseikkailulle ja koe miltä tuntuu kiitää melkein meren päällä! Samalla näet upeaa Rahjan saaristoa ja nautit retkieväät saariston upealla maihinnousupaikalla. Turvavene on aina mukana jettisafareillamme. Jos ryhmä on suuri vene toimii kuskien vaihtopaikkana. Ryhmän koko 2-12 hlöä.

Melontaretki

Hyppää kanootin kyytiin, ja tutustu Siiponjoen silmiähiveleviin maisemiin. Siiponjoki on pieni, mutkikas ja syvä joki. Jokivarsi on rehevää sillä joki kiemurtelee tiensä hiekkaharjujen läpi. Vaihtoehtoisesti lähde nauttimaan Rahjan saariston maisemista ja meren aalloista. Rahjan saaristossa on monia paikkoja nauttia eväitä laavulla aivan meren äärellä.

Lumikenkävaellus

Lumikenkäväellys pistää veren kiertämään ja punan poskille. Lumikenkävaellus kestää yleensä 1-2h. Safaritalolla vaihdamme talvihaalarit päälle ja kunnon lumikengät jalkaan. Pikainen opastus lumikenkäilyn saloihin ja lähdemme vaeltamaan metsäreitille esim. kohti Valkeaveden laavua. Laavulla nautimme eväät.

Hiihtoretki/jäähiihto

Opastetulla hiihtoretkellä tutustumme murtomaahiihdon tekniikkaan. Samalla tutuksi tulee myös Hiekkasärkkien erinomainen latuverkosto. Sään salliessa myös jäähiihto on mahdollista. Jos kuntoa ja jäätä on, matka voi jatkua aina Maakallan itsehallintosaarelle asti.
Hiihtoretkellä hörppäämme lämmintä juotavaa ja paistamme makkarat

Liukulumikenkävaellus

Tutustu uuteen lajiin ja valloita koskematon hanki! Safaritalolla vaihdamme haalarit päälle ja kunnon talvikengät jalkaan. Sitten tutustumme liukulumisuksiin, jonka jälkeen olemme valmiita hiihtämään koskemattomille hangille esim. Valkeaveden laavulle. Laavulla nautitaan eväät ja ihastellaan luontoa.

Patikointiretki

Oppaan johdolla patikoimme pitkin Siiponjoen luontopolkuja halki mäntykankaiden rehevään jokivarteen, missä joki kiemurtelee tiensä hiekkaharjujen läpi. Matkalla voi katsella mm. muinaisrannan hiekkavalleja. Kodalla nautitaan eväät.